Polisbil under uttryckning
Foto: Hasse Holmberg/TT.

Två män gripna efter biljakt

Två män i tjugoårsåldern greps sent i natt i Karlshamn efter en biljakt som varade i över en timme. Nu misstänks de för bland annat vapenbrott och försök till grov misshandel.

De två männen, 22 och 24 år gamla flydde från en rutinkontroll på Hagalundsvägen. Trots att poliserna flera gånger signalerade att de skulle stanna fortsatte de köra och försökte skaka av sig polisen.

Biljakten höll på i över en timme. Bland annat försökte polisen preja bilen av vägen. Till slut lyckades man få stopp på bilen efter att fler patruller hjälpt till och lagt ut en spikmatta.

Nu misstänks de för en rad olika brott som bland annat drograttfylleri, brott mot vapenlagen och försök till grov misshandel.

Under själva biljakten ska de ha försökt skada de jagande poliserna genom att kasta saker från bilen. Vad gäller vapen så hittades ett elchocksvapen i bilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".