Så här såg det ut när lagen möttes förra året.
Så här såg det ut när lagen möttes förra året. Foto: Patric Söderström/TT
SHL

Karlskrona föll hemma mot Färjestad

2:28 min

Det var länge jämnt i NKT Arena. Men till slut kunde Färjestad vinna den första av två matcher på två dagar mot Karlskrona.

En weekendresa är en utflykt som uppskattas av många. När Färjestad åkte till Karlskrona för match två kvällar i rad visade Michael Lindqvist, som på några månader gjort resan från allsvensk spelare i AIK till skytteligaledare i SHL, förnöjsamhet med resmålet.

Inför matchen delade Lindqvist ligans målskyttetron med Växjös Andrew Calof men det tog honom endast 53 sekunder att ändra på den saken. Styrningen på tennis blev till en Björn Borg-passering av bästa märke och 14:e målet för säsongen var noterat.

Hockeygodis

Färjestads andra mål, med dryga minuten kvar av första perioden, var hockeygodis så som det anstår ett topplag att bjuda på. Per Åslund fintade två Karlskronaförsvarare i riktning mot korvkiosken och serverade sedan mackan på målskytten Niklas Fogströms blad.

Det såg klappat och klart ut för Färjestads del när matchen närmade sig halvvägs. Men Karlskrona fortsatte med sin strategi att kasta puckar på mål och Emil Larsson förvaltade en retur så väl att reduceringen till 1–2 var ett faktum. Men inom kort var Färjestad åter i tvåmålsledning efter ännu en snygg styrning, den här gången via Joakim Nygårds klubba.

Spännande avslutning

Med drygt sju minuter kvar att spela av den tredje perioden ordnade Filip Cruseman en ny Karlskronareducering. Hemmalaget skapade sedan flera bra möjligheter att kvittera men Färjestad avgjorde med två mål i tom kasse.

Senast, i Malmö, vann Karlskrona för första gången på bortais. Den trista sviten att inte vinna två matcher i rad får klubben behålla åtminstone en tid till. Men laget lämnade i alla fall isen med vetskap om möjligheten till revansch på Färjestad redan inom det närmaste dygnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista