Socialdemokraterna - Karlskrona
Foto: Sara Kring/Sveriges Radio

Klart: De vill bli S nya toppnamn

Fyra socialdemokrater återstår nu i kampen om att ta över efter Karlskronas kommunalråd Patrik Hansson, som lämnar politiken efter nästa val.

Sandra Bizzozero, Magnus Johansson, Rikard Jönsson eller Eva-Marie Malmgren. Så heter Socialdemokraternas nästa toppnamn i Karlskrona. 

I oktober meddelade kommunalrådet Patrik Hansson (S) att han lämnar politiken efter nästa val. Partiets medlemmar har haft fram till den sista november på sig att nominera en efterträdare. 

Enligt valberedningens ordförande Dan Lundqvist har fyra av dem som nominerats nu sagt att de vill bli gruppledare och kandidat till kommunalrådsposten i nästa val.

Sandra Bizzosero är idag ordförande i kunskapsnämnden, Magnus Johansson ombudsman, Rikard Jönsson ordförande i kommunfullmäktige och Eva-Marie Malmgren internationell samordnare i Unga Örnar. 

Valberedningen har fram till mitten av januari på sig att bestämma sig för vilken av de fyra kandidaterna som ska presenteras för arbetarkommunen som är partiets styrelse i Karlskrona och medlemmarna. 

Vem som till slut blir Socialdemokraternas nya toppnamn i Karlskrona avgörs på ett medlemsmöte i mars.

Bland de som nominerats men valt att inte kandidera finns fackförbundet Byggnads vice ordförande Lars Hildingsson. 

Riksdagsledamoten Magnus Manhammar sa tidigt att han inte vill efterträda Patrik Hansson och Peter Johansson som är ordförande i drift- och servicenämnden och Elina Gustafsson som sitter i kommunstyrelsen tvekade men sa till slut att de inte vill kandidera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista