En stor folkmassa på torget i Ronneby.
Lördagens manifestation mot våld lockade många. Foto: Mikael Hultman/Privat

Runt 300 samlades mot våld i Ronneby

3:36 min

På lördagseftermiddagen hölls en manifestation mot våld i Ronneby. Runt 300 personer slöt upp, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Det var en tyst demonstration som samlades på torget vid 16:00 på lördagseftermiddagen.

– Man blev nästan tårögd av allt folk, och många var med och tände ljus, säger en av arrangörerna, Michael Hultman, till P4 Blekinge.

Efter flera bråk
Manifestationen annordnades efter den senaste tidens oroligheter i Ronneby, där det rapporterats om flera stora bråk på kort tid.

Bakom manifestationen står administratörerna av den omdiskuterade Facebook-gruppen "Otrygga Ronneby".

Lagens långa arm
På plats fanns även polisen.

– Så fort det är ett evenemang så är det klart vi försöker vara närvarande. Men inte så att vi förväntar oss stök och bråk, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl på polisen i Karlskrona till SVT.

Olika bild av situationen
Tidigare i veckan höll kommunalrådet i Ronneby, Roger Fredriksson (M), en presskonferens. Där tog han upp situationen och ville motbevisa den bild av Ronneby som enligt honom sprids på internet, där det pratas om utländska grupperingar som tagit över staden.

– Vi angrips av nättroll och då krävs fakta, sade han bland annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista