Polishuset Växjö. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio.
Polishuset Växjö. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio

Stort tillslag mot människohandel

Ett stort tillslag mot bland annat organiserad människohandel har gjorts under tisdagsmorgonen i våra grannlän Kronoberg och Kalmar och i utlandet.

Växjö har varit bas för en större härva av människohandel för organiserat tiggeri i Kalmar- och Kronobergs län.

– Det handlar om miljonbelopp som lämnat landet. De som tiggt har inte fått behålla pengarna själva, säger Mattias Sigfridsson, chefen för polisregion Syds sektion mot internationell grov organiserad brottslighet

Tio personer greps i ett tillslag som beskrivs som ett av de största gällande människohandel i Sverige hittills. Sex av dem är anhållna.

Tillslaget har riktat sig mot grov organiserad brottslighet med internationella förgreningar och flera personer har frihetsberövats misstänkta för människohandel.

Det hela handlar om att de tvingat hit personer som sedan använts i organiserat tiggeri i Kronoberg och Kalmar 2016 och 2017.

Enligt polisens presskonferens handlar det om 20-tal brottsoffer från Bulgarien som tagits hit.

– Det handlar om miljonbelopp som lämnat landet. De som tiggt har inte fått behålla pengarna själva, säger Mattias Sigfridsson, chefen för polisregion Syds sektion mot internationell grov organiserad brottslighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista