Filmskaparna Henrik JP Åkesson och Mattias Olsson.
Filmskaparna Henrik JP Åkesson och Mattias Olsson. Foto: Sveriges Radio

Blekingefilm släpps i amerikansk version

9:32 min

Filmen Försvunnen som skapades av Henrik JP Åkesson och Mattias Olsson kommer ges ut i en ny tappning.

Försvunnen hade världspremiär i Karlskrona 2011, och snart kommer den ges ut i en amerikansk version. Titeln för den nya filmen är "Alone".

– Det har varit en lång resa. Det är lite så i Hollywood att man ofta träffar folk som lovar mycket och säger att allt ska bli så bra och så händer ingenting. Det har varit lite upp och ner. Nu hade vi inte räknat med att det skulle hända på ett tag men så föll bitarna på plats, säger Mattias Olsson.

Den amerikanska filmen spelades in i Portland, Oregon, i nordvästra USA. Skillnaden mellan Försvunnen och den nya filmen är bland annat att det kommer finnas färre karaktärer i den nya.

– Det är egentligen bara en karaktär som vi har tagit bort men vi har skrivit in mycket av den karaktären i en annan karaktär, så vi har lagt ihop två karaktärer kan man säga, säger Henrik JP Åkesson.

När filmen kommer visas i Sverige är ännu oklart.

– Vi hoppas kunna få ta del av den första klippningen i januari och sedan får vi se vad vi kommer fram till gemensamt, säger Henrik.

Hör Mattias och Henrik berätta mer om skapandet av filmen i spelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista