En svartvit bild på Lelle Hildebrand.
Lelle Hildebrand sågs senast en januarikväll 1999. Foto: Guido Hildebrand.

Polisen ska göra nya dykningar efter Lelle Hildebrand

"Om alla säger att det är Kalle så är det Kalle" Hör hela inslaget om Lelle Hildebrand från i höstas.
5:43 min

1999 försvann turnéledaren Lelle Hildebrand från Sölvesborg. Polisen har under en tid jobbat aktivt med fallet.  Nu ska de göra nya dykningar i vattendrag där han försvann.

Hildebrand försvann 1999 från spelplatsen Kartago i Sölvesborg, i samband med att hårdrocksbandet Hammerfall, som han var turnéledare för, höll en konsert.

Försvinnandet rubricerades snabbt om till att röra sig om ett ofrivilligt försvinnande alternativt mord, men på 19 år har fortfarande ingen kropp hittats.

Polisen är nu intresserad av om det finns nya uppgifter från allmänheten och går ut med en allmän förfrågan.

Jag har inte sörjt klart. Jag vet inte om jag någonsin kommer dit, men om man får en kropp att begrava så blir det ju ett slags avslut.

Nya dykningar ska göras inom en snar framtid i vattendrag i området för försvinnandet.

Arbetat aktivt 
För en dryg månad sedan berättade polisens Kalla Fall-chef, Bo Lundqvist att de redan då arbetade aktivt med att försöka hitta Lelle Hildebrands kropp. 

Han har lämnat en historia som är lovligt tunn.

– Vi letar efter den på flera olika platser, både platser som redan genomsökts och nya, sa han då.  

Har ett huvudspår
Bo Lundqvist berättade samtidigt att huvudspåret i ärendet har varit den man som idag sitter dömd för ett trippelmord i Klippan. Ett trippelmord som begicks strax efter Lelle Hildebrands försvinnande. 

– Han har lämnat en historia som är lovligt tunn, men att kroppen inte hittats är en av orsakerna till att vi inte kunnat gå vidare på detta spår, sa han. 

Dödförklarad
2006 dödförklarades Lelle Hildebrand, men i en intervju med P4 Blekinge berättade hans syster Aslög Hildebrand vad det skulle betyda om hans kropp hittades. 

– Jag har inte sörjt klart. Jag vet inte om jag någonsin kommer dit, men om man får en kropp att begrava så blir det ju ett slags avslut, sa hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".