Ett kollage med bilder på Gustaf Hallén och hans skadade tumme.
Flera skador har fått Hallén att börja reflektera. Foto: Stina Linde, Gustaf Hallén.
Gustaf Halléns handbollsblogg

Hallén: Senaste skadan kändes som en kalldusch

"Känns riktigt tråkigt och jobbigt att inte få vara med och bidra." Flera skador har gjort att vår bloggare Gustaf Hallén fått stå vid sidan av på matcherna den senaste tiden. Det har gett honom tid att reflektera.

Här sitter man en söndagskväll och kollar handboll. Har blivit allt för mycket matcher på sidan av för egen del den senaste tiden. Känns riktigt tråkigt och jobbigt att inte få va med och bidra. Senaste skadan på tummen kändes mest som en kalldusch efter att ha kämpat med en dålig fotled under en längre tid.

Kollat mycket handboll
Har dock väldigt mycket tid och kolla handboll och har faktiskt följt Sveriges damer som spelar VM nu i december. Trevande start mot Polen och folk beordrade avgångar, sedan lyckas man vinna mot storfavoriten Norge.

Ja, det har varit tungt, men det betyder inte att det förblir så.

Man vinner gruppen och vinner sextondelsfinalen med ungefär 10 mål. Sjukt egentligen hur snabbt det kan gå i idrott, på en vecka kan man gå från iskall till stekhet. Sjukt hur mycket känslor det finns, hur många som har åsikter och som berörs av resultaten.  

Snabba vändningar
Det som dessutom slår mig är hur lite som behövs för att man ska ha en helt annan position än dagen innan. Det gäller inte bara för ett VM. Vi har ju en liknande situation här i HIF Karlskrona. Ja, det har varit tungt, men det betyder inte att det förblir så.

Förhoppningsvis blir det också den lilla extra energin vi behöver för att slita på ända fram till januariuppehållet och vända denna negativa trend.

Nu laddar vi för fullt på matchen mot Skövde på bortaplan, de precis som oss har haft en tuff period. Men jag tror vi tar poäng där, jag tror vi vänder på detta i Skövde på onsdag. Förhoppningsvis blir det också den lilla extra energin vi behöver för att slita på ända fram till januariuppehållet och vända denna negativa trend.

# 24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".