Tiggare. Foto: Oskar Kullander/TT
Arkivbild. Foto: Oskar Kullander/TT.

39-åring döms för misshandel av tiggande kvinna

2:01 min

Den man som misshandlade en romsk kvinna utanför Ica Maxi i Ronneby döms till villkorlig dom och att betala skadestånd på 5 000 kronor.

Åklagaren yrkade på tre till fyra månaders fängelse för mannen.

Istället blev det alltså villkorlig dom, motsvarande en månads fängelse, med 40 timmars samhällstjänst för 39-åringen, som också ska betala 5 000 kronor till den misshandlade kvinnan. 

Går att bevisa ett slag
Enligt åklagaren ska mannen ha utdelat flera slag mot kvinnan, som i april i år satt och tiggde utanför Maxi. Kvinnan berättar också att han spottat henne i ansiktet. 

Men Tingsrätten anser att det bara går att bevisa ett av slagen, eftersom det styrktes av flera vittnen på plats.  

– Jag är glad att det blev en dom och jag hoppas detta leder till att han inte gör om samma sak igen, berättar Gabriela Stoica som den utsatta kvinnan heter. 

Vad ska du använda skadeståndspengarna till? 

– Att köpa mat till mina barn i jul. 

"Handlade i nödvärn"
Mannen själv hävdar att han handlat i nödvärn eftersom kvinnan spottat honom i ansiktet, men Tingsrätten skriver att flera vittnen ger stöd åt kvinnans berättelse och att hans historia inte håller. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista