Poliser i New York
Foto: TT.

Explosion i New York - en person gripen

0:59 min

En explosion har inträffat vid den stora bussterminalen Port Authority vid Times Square i New York. Polisen bekräftar att en person har gripits.

Polisen har bekräftat att det skett en explosion. Den inträffade under morgonrusningen på bussterminalen Port Authority på Manhattan vid 42nd Street och 8th Avenue. Både New Yorks brandkår och polis är på plats. Flera gator är avspärrade och polisen uppmanar allmänheten att hålla sig undan området.

En man har frihetsberövats, det bekräftar polisen till nyhetsbyrån Reuters. Nyhetsbyrån AP rapporterar att mannen ska ha haft sprängladdningen fastspänd på sig då den exploderade. Den gripne ska ha skadats i explosionen, enligt amerikansk media. Han ska inte ha ådragit sig livshotande skador men har förts till sjukhus för vård. 

New York-polisen skriver på Twitter att ingen person ska ha skadats förutom den misstänkte. Samtidigt rapporterar lokal media, bland annat New York Post och ABC News, att flera personer har skadats. Enligt AP har en person förutom den misstänkte skadats, dock ej livshotande. 

Föremålet som detonerade kan ha varit en rörbomb enligt flera amerikanska medier. Enligt källor till CNN så ska rörbomben detonerat oavsiktligt. Explosionen ska ha skett i en slags passage under jord i bussterminalen. Passagen ska ha blivit rökfylld efter detonationen.

Enligt polisen i New York så utryms tunnelbana vid platsen. Resenärer på linjerna A, C och E evakueras, skriver New York-polisen på Twitter. Flera gator är avspärrade och bussterminalen hålls tillfälligt stängd.

USA:s president Donald Trump har informerats om händelsen.

Händelsen inträffade mitt i morgonrusningen vid klockan 07:30 på måndagen. Port Authority är en viktig knutpunkt för resenärer och är USA:s största bussterminal. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista