Tre personer vid en presentation. Bakom sig en whiteboard och i förgrunden ett bord med två röda stolar.
Projektledare Marina Eriksson och Sandra Bizzozero (S) Pernilla Persson (C) från den politiska styrgruppen under eftermiddagens presentation. Foto: Anja Bergdahl/Sveriges Radio

Framtidens skola ska byggas i Karlskrona

3:40 min

Nu gör Karlskrona kommun den största satsningen på skolan sedan 80-talet. En ny skola ska byggas med plats för 1 000 elever.

Om fem år beräknas Karlskrona ha 1 000 fler elever än i dagsläget. Därför ska nu en ny skola byggas i det centrala skolområdet, någonstans mellan Sunnadalsskolan och Trossö.

Från och med idag ligger en enkät ute på kommunens hemsida för att samla in idéer och tankar från medborgare, elever och föräldrar om den nya skolan.

– Vi vet att det finns mycket klokskap och många goda idéer bland medborgarna, säger Sandra Bizzozero (S). Hon är ordförande för den politiska styrgruppen i projektet.

Fokus på integration och framtid
Centrala mål för skolan handlar om bättre skolresultat och en godare inlärningsmiljö. Men även att främja integrationen, delvis genom skolans placering, som ska utses i början av 2018, och elevsammansättning.

Projektet vill också satsa på framtidens digitala verktyg och miljöer, men exakt vad det betyder är inte bestämt.

165 miljoner kronor är avsatta för att bygga den nya skolan, som förhoppningsvis ska stå klar runt 2020.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista