Match lagen emellan för snart ett år sedan.
Match lagen emellan för snart ett år sedan. Foto: Pontus Lundahl/TT

KHK förlorade mot Djurgården trots nyförvärv

0:47 min

Per Ledins comeback slutade med en 0-3-förlust vid Karlskronas bortamöte med Djurgården.

I laguppställningen var Per Ledin uppskriven som extraforward. I båset stod 39-åringen vid sidan av bänken, där han även växlade mellan att sitta på en ditställd stol och hänga på sargkanten.

Det var vad han fick sysselsätta sig med i närmare fyra minuter - sedan fick forwarden speltid i mötet med Djurgården på Hovet.

Djurgården, som hade lite problem med gästernas samlade försvar mellan röd- och blålinjen, var för bra och tog ledningen efter 7.26 av första perioden genom Lukas Vejdemo. I andra ökade Calle Ridderwall på till 2-0 och i tredje satte Linus Johansson trean.

– Surt, det är alltid surt att förlora, sade Ledin. – Det brinner ju. Jag åkte ju inte hit för att förlora.

Per Ledin, som senaste året tillhörde en schweizisk klubb, spelade sin senaste match i mars. Sedan dess har han tränat på som vanligt, bland annat hemma på en trampmaskin i källaren och den senaste tiden på is med Karlskrona.

Enligt Ledin fanns orken där.

Ändå var han inne på att det kommer att krävas mer om tiden i Karlskrona ska bli lyckosam.

– Man vill prestera mer, bättre. Det hjälper inte att jag spelade matcher i mars, men nu har jag valt att spela, jag får acceptera läget och se till att bli lite elakare i anfallszon, sade han.

"Hjälpa oss"

Tränaren Ove Molin är dock säker på att Per Ledin kommer att göra laget bättre.

– Vi gick runt på 13 forwards, och han spelade i lite olika konstellationer. Det är aldrig lätt. Men den hockeyspelare Per Ledin är så kommer han kunna hjälpa oss i många olika situationer på banan, sade han.

– De här minuterna han fick i benen nu kommer göra honom gott. Vi är helt övertygade om att han kommer att kunna hjälpa oss.

Med Djurgårdens trepoängare mot Karlskrona - säsongens första för Stockholmsklubben - klättrar laget i den något haltande SHL-tabellen och är numera tvåa.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista