En glad Marie Åkerlund håller upp sin pokal som hon fick för att hon blev Blekinges bästa instagrammare.
Blekinges bästa instagrammare heter Marie Åkerlund. Foto: Andrea Jilder/Sveriges Radio.

Marie Åkerlund är Blekinges bästa instagrammare

1:44 min

Det var fem finalister som gjorde upp om titeln Blekinge bästa instagrammare. Efter att lyssnarna röstat korades Marie Åkerlund till vinnare.

– Så fantastiskt roligt. Vilken julklapp! säger vinnaren Marie Åkerlund från Karlskrona som själv var helt säker på att landstinget med sina 5000 följare skulle ta hem hela tävlingen.

Marie Åkerlund älskar att fotografera och fick tipset om Instagram av hennes son för ett par år sen. Sen dess har hon tagit tusentals bilder. Ibland kan det blir 150 bilder bara under en promenad. 

Hon har delat upp sina bilder i två konton på Instagram. Ett svart-vitt och ett i färg. Och den som vill vinna titeln Blekinges bästa instagrammare nästa år, får tydliga tips. 

– Fotografera och lägg ut det du tycker om, inte det andra tycker om. Och sen får du be syskon och gamla mor att rösta, säger Marie Åkerlund.

De här fem var nominerade till Blekings bästa instagrammare:

Marie Åkerlund @gronvik52 och @gronvik52_colors
Frida Linehagen @militarmamman
Elin Andheim @elinandheim
Landstinget Blekinge @landstingetblekinge
Emma Karlsson @emmaikarlskrona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista