Två poliser står mellan två polisbilar. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio.
Polisen grep två män efter knivrånet på tisdagskvällen i Kalrskrona. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio.

Anhållen för knivrån – misstänkt hemtjänstbedragare

Mannen som under tisdagen ska ha rånat en Konsumbutik i Svängsta greps på bar gärning efter att ha stulit av en 88 år gammal kvinna.

Han ska ha uppgett att han kom från hemtjänsten och på så sätt kommit in i hennes bostad och stulit en plånbok. Polisen tittar nu på om han kan ha kopplingar till andra liknande brott.

– Det är klart att när någon är misstänkt för ett sånt här brott så tittar vi på om de kan ha varit inblandade i andra fall, säger Andreas Hällefors vid polisen i Karlskrona.

Mannen är i nuläget inte misstänkt för några andra brott än knivrånet på Konsumbutiken och den grova stölden hos den äldre kvinnan.

Rånade butik med kniv
Det var vid 10:00 på tisdagen som mannen ska ha hotat personal med ett knivliknande föremål och tvingat till sig kontanter, enligt polisen.

Med hjälp av övervakningskameror kunde sedan två personer gripas. Dels mannen som nu är misstänkt för en ny stöld, samt en kvinna misstänkt för medhjälp till rånet på Konsumbutiken.

Sprang rakt i polisens famn
– När polisen i går sökte efter mannen på en adress som kunde kopplas till honom blev han påkommen med att störta ut från ett annat trapphus, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Efter att polisen gripit honom kom en äldre kvinna fram och berättade att han tagit sig in hos henne genom att säga att han var från hemtjänsten och sedan stulit från henne.

En släpptes
Den gripna kvinnan är nu släppt, även om misstanken kvarstår. Mannen anhölls och har nu begärts häktad.

– Även om man bortser från övervakningskamerans bilder är utredningsläget gott, säger Andreas Hällefors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".