Mattias Thomsson som är ställföreträdande chef på F17 i Kallinge
Mattias Thomsson menar att det är ett målmedvetet arbete som nu ger resultat. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Förtroendet för hur Försvarsmakten leds ökar

"Många gör mer än vad som förväntas"
1:28 min

Andelen anställda som är nöjda med hur försvaret leds ökar och det rejält. Den senaste medarbetarundersökningen visar att 66 har stort eller mycket stort förtroende för ledningen.

Efter att under några år brottats med låga förtroendesiffror har det nu vänt uppåt för Försvarsmakten.

Ökat förtroende
I den senaste medarbetarundersökningen svarade 66 procent av de försvarsanställda att man har stort eller mycket stort förtroende för hur försvaret leds och det är en ökning med 18 procentenheter jämfört med året innan.

Även andelen som skulle rekommendera Försvarsmakten som arbetsgivare har ökat från 51 till 61 procent.

Inställning
Mattias Thomsson är ställföreträdande chef på F17 i Kallinge tror att de satsningar som nu görs på försvaret i kombination med den uppmärksamhet man får för sitt arbete spelar in i ökningen, men också att man under en tid har förändrat sitt sätt att arbeta.

– Vi försöker verkligen göra det bästa möjliga av de resurser vi har här och nu och den inställningen börjar nu synas i undersökningarna.

Jobbar hårt
För att på sikt få till ett ännu bättre resultat än i år, tror Mattias Thomsson att mer resurser och då i form av mer personal behöver tillföras. Om inte det sker, ser han en risk att resultatet i kommande undersökningar rasar.

– Många gör mer än vad som kan begäras av dem, men det är något som kan övergå till en belastningsproblematik om vi inte tillför mer personal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".