HIF Karlskronas Lars Möller Madsen
HIF Karlskronas Lars Möller Madsen Foto: Oscar Anderberg/Sveriges Radio.

Elfte raka förlusten för HIF Karlskrona

1:01 min

Det blev inga poäng när Hammarby kom på besök på onsdagskvällen.

HIF Karlskrona kom till matchen mot Hammarby som jumbo med endast fem inspelade poäng såhär långt.

Kanonstart
Med förhoppning om att krypa upp över nedflyttningsstrecket började hemmalaget i ett rykande tempo. Man gjorde mål i stort i varje anfall och bakåt höll man tätt. Inte alls oförtjänt ledde man med hela 4-0 efter bara fem minuters spel.

Tog timeout
Bortalaget Hammarby var tvungna att ta en timeout tidigt i den första halvleken och det skulle visa sig att den bar frukt. Rickard Lönn, en viktig kugge för Stockholmarna gjorde Hammarbys fyra första mål innan han något märkligt byttes ut i mitten av halvleken. Men trots Hammarbys uppryckning kunde HIF Karlskrona finna sig en betryggande ledning med hela fem bollars marginal. 10-5.

Dålig period
Det såg för första gången på länge ut som att det skulle gå vägen för hemmalaget. En efterlängtad tvåpoängare var på ingång. Kanske var det också så spelarna i Karlskrona tänkte och kände och utan de, eller någon annan heller för den delen, visste ordet av det, var man helt plötsligt lika på tio bollar. 10-10 och bortalaget var inte klara där. När paussignalen ljöd hade man vänt matchen till ledning 11-12.

Jämn andra akt
Lagen följdes åt i början av den andra halveken där Hammarby hela tiden låg precis målet före. Hammarby drog efter en stunds spels iväg till tre bollars ledning och sen även fem. Då såg matchen förlorad ut för hemmalaget.

Kom ikapp
Men HIF Karlskrona som varit uträknade förr lyckades förvalta ett bra anfallsspel kombinerat med ett stundtals bra försvarsspel och inför de avslutande minuterna låg man under med bara två bollar. Hoppet som hade tänts inne i Idrottshallen släcktes med minuten kvar att spela när Hammarby satte spiken i kistan och man vann till slut med 26-28.

Annandag jul är nästa match för HIF Karlskronas del. Då är det istället dem som får ta flyget till Stockholm för att möta just Hammarby i ett viktigt returmöte. Två poäng där och våren ser betydligt ljusare ut för HIF Karlskrona i Handbollsligan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista