arresten.
Arresten i Växjö fick stänga när polis drabbades av sjukdom. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Anhållen till Karlskrona när arresten i Växjö tvingades stänga

Arresten vid polishuset i Växjö var stängd i nästan ett dygn på grund av sjukdom och personalbrist, uppger SVT nyheter Småland. Två anhållna personer fick transporteras till Karlskrona och Kalmar polishus innan arresten öppnade på nytt.

Det var sparsamt bemannat hos polisen i Växjö under julhelgen och det märktes när det blev sjukdomsfall bland personalen.

– När arrestvakten blev sjuk under lördagskvällen hade vi väldigt svårt att hitta någon som kunde ersätta honom, istället tvingades vi ta beslutet att transportera två frihetsberövade personer till arresten i Karlskrona och Kalmar. Som tur var så rörde det sig inte om fler personer än så, säger Alexander Gustafsson vid Växjöpolisen.


Även polisens utredare fick sätta sig i bilen och åka till respektive ort, så att de kunde fortsätta sina förhör med de frihetsberövade personerna.

– Det här sliter oerhört på våra resurser, nu fick våra ordningspoliser rycka in och frakta frihetsberövade. Det innebär att vi få prioritera om och det blir svårt att hantera mindre ärenden, säger Alexander Gustafsson.

På julaftonskvällen kunde arresten i Växjö öppnas på nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista