Sexleksaker. Foto: merri/flickr/CC BY-SA 2.0
Sexleksaker. Foto: merri/flickr/CC BY-SA 2.0

Beställde sexleksaker som hämnd – till kompis mamma

En 17-årig kille från Ronneby beställde sexleksaker till en kompis mamma som hämnd för att ha hängts ut på nätet. Nu åtalas han.

Killen, som då var 17 år gammal, kom i konflikt med sin kompis som han brukade spela dator-spel med och hade lånat 300 kronor av. Efter att mamman till kompisen tagit kontakt med den nu 18-åriga killens pappa blev han arg.

Efter en tid fick mamman ett SMS där det stod att hon hade ett paket att hämta och hon fick även faktura på 291 kronor. Paketet skulle innehålla sexleksaker.

Så länge han hotar och hänger ut på Facebook får ni mera saker på faktura.

Hotade beställa mer i SMS
I en SMS-konversation framgår det att 18-åringen beställt varan som hämnd för att han blivit uthängd på nätet.

"Han får ingenting och så länge han hotar och hänger ut på Facebook får ni mera saker på faktura", lyder ett av SMS:en från 18-åringen till mamman.

Hotades med pizza
Bland annat ska 18-åringens adress lagts ut på Facebook och sonen, som han var skyldig 300 kronor, ska i sin tur hotat beställa pizza i 18-åringens namn, uppger han i förhör.

"Jag har bevis att han hotade skicka pizza till mig och skrev ut vår adress vilket är olagligt", står det i ett annat SMS från 18-åringen som nu åtalas.

I förhör erkänner 18-åringen brotten han åtalas för, olovlig identitetsanvändning och oredligt förfarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".