Danny Hamataleb och Sabina Subasic i köket på sin pizzeria.
1 av 3
Danny Hamataleb och Sabina Subasic har mycket att göra inför nyårsdagen. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio
En pizza med ost, tomat och bacon.
2 av 3
En bakispizza? Foto: Carina Melin/Sveriges Radio
Danny Hamataleb stoppar in en pizza i en pizzaugn.
3 av 3
Danny Hamataleb stoppar in en pizza i ugnen. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio

Full fart inför årets största pizzadag

0:30 min

Nyårsdagen är den dag på året som vi köper i särklass mest pizza. Något pizzabagarna Sabina Sobasic och Danny Hamataaleb märker varje år.

Sabina Subasic och Danny Hamataleb driver en pizzeria i centrala Ronneby sedan tio år tillbaka. På nyårsdagen kan de ibland sälja nästan tre gånger så mycket pizzor som på en vanlig helgdag.

– Vi börjar redan tre dagar innan och skär mycket skinka, ost, kebab och gör deg, säger Danny Hamataleb.

Nästan högtid
Den 1 januari har blivit lite av pizzans högtidsdag. Efter en lång natt, ofta med mycket festande, är det många som gärna lägger labbarna på en fet och ostig bakispizza.

– Det drar i gång mest mot kvällen. Det är då folk vill ha mat och då alla vaknar till från nyårsnatten, säger Sabina Sobasic.

Jobbar i skift
För att orka med att servera pizza till glada festprissar både på nyårsnatten, och dagen efter, jobbar de anställda på Sabina Subasics pizzeria i skift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista