Mattias Guter i KHK har pucken.
Mattias Guter i KHK har pucken. Foto: Emil Langvad/TT

Förlust hemma mot HV71

Per Ledin i KHK: Det rinner iväg alldeles för lätt
1:58 min

SHL-matchen slutade 2-6 till HV71. Mattias Guter gjorde båda målen för Karlskrona.

En debuterande 18-årig Adam Åhman förlorade ett par dueller mot Karlskronas skyttekung. 

I andra perioden skruvade HV71 upp trycket och Jönsson fick svettas medan Åhman stod sysslolös. Snart fick Jönsson kapitulera för Stefan Elliots bössa till 1-0 för mästarlaget i spel fem mot fyra.

Två dueller
Strax efter det utkämpade Adam Åhman och Karlskronas skyttekung Mattias Guter två dueller.

Först en straff där Åhmans räddning var lysande. Sekunder senare spelade Karlskrona powerplay och där fick Guter sin revansch.

Kvittering
Förändringen av matchbilden var plötslig och kvitteringen till 1-1 kom mindre än två minuter efter HV:s ledningsmål. 

Matchbilden med HV71 i många anfall och Karlskrona i sporadiska men farliga spelvändningar blev en rejäl utmaning för HV71:s SHL-debuterande tonåring. 

Tredje perioden
Victor Ejdsell sköt 2-1 till HV71 på nästan nyspolad is i den tredje perioden. Och strax efter satte Anton Bengtsson 3-1.

Karlskrona, som hämtat upp ett par klara underlägen på sistone, var åter i brygga. Men snart vann Mattias Guter en ny duell mot Adam Åhman och det var reducerat till 3-2. 

Såväl Guter som flera av hans lagkamrater testade Åhman i jakten på utjämning. Men de gjorde det förgäves. I slutminuterna ökade HV71 på segersiffrorna två gånger om till slutresultatet 6-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".