Fredrik Olsson, sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott på Blekinge Idrottsförbund arbetar för att trygga idrotten i länet.
Fredrik Olsson, sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott på Blekinge Idrottsförbund arbetar för att trygga idrotten i länet. Foto: Anders Lundqvist

Blekinge idrottsförbund arbetar för en tryggare miljö

"Vi kan aldrig känna oss tillräckligt trygga"
3:27 min

Idrotten är en arena som lockar till sig människor med benägenhet att begå  sexuella trakasserier och/eller sexuella övergrepp enligt riksidrottsförbundet.

Blekinge idrottsförbund är riksidrottsförbundets förlängda arm och de arbetar aktivt för att skapa en tryggare miljö för länets idrottsutövare. En del i det arbetet är att utbilda och informera föreningar kring hur de kan arbeta med utdrag ur belastningsregistret.

– Den här möjligheten att ta utdrag ur belastningsregistret är relativt ny. Jag tror att många föreningar inte känner till det här. Vi måste upplysa om att det här är en del som man kan ta till för att skapa en trygg idrottsmiljö för våra ungdomar, säger Fredrik Olsson, sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott på Blekinge Idrottsförbund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".