Lova Isovaara
Lova Isovaara kommer att vara på skolan på onsdag igen. Foto: Privat.

Malmö universitet stängt: Är det ett busstreck?

"Man borde inte gå så långt för att slippa en tenta"
1:55 min

Idag är hela Malmö universitet stängt på grund av ett hot som riktas mot universitetet just idag. En som påverkas är studenten Lova Isovaara från Karlskrona.

Hotet mot skolan kom i ett mail men varken polisen eller universitetet vill berätta mer om hotet. Det tas dock på största allvar och därför så ställs dagens undervisning in och hundratals tentor skjuts fram.

– Det första jag tänkte var att detta säkert är ett busstreck. Men sen med tanke på allt annat som händer i Malmö så börjar man tänka efter och tänker att kanske man inte skulle gått så långt för att slippa en tenta, säger Lova Isovaara från Karlskrona, som pluggar kriminologi på Malmö universitet.

Igår kväll meddelade universitetet att de kommer att ha så kallad förhöjd säkerhet hela veckan och bland annat hålla extra koll på vilka som rör sig i lokalerna.

– Jag är inte den som är rädd av mig vanligtvis, men man blir lite mer eftertänksam och rädd av sig. Men med tanke på den förhöjda säkerheten så känns det ändå okej, säger studenten Lova Isovaara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".