Fyrverkerier
Raketen träffade femtonåringen någon centimeter från ögat. Foto: Thomas Johansson/TT

Raket exploderade på femtonåring

1:01 min

Det var under natten till tisdagen som raketen träffade Asarumsbon Malin Simonssons son och fastnade i luvan på hans tröja.

Det var när sonen tillsammans med några vänner var på väg in till Karlshamn för att köpa mat som de mötte ett annat gäng killar.

När de två kompisgängen passerat varandra hör Malins son plötsligt ett tjut och när han vänder sig om träffas han av en raket som fastnar i hans uppfällda tröjluva. 

Höll på att svimma
Gänget som skjutit iväg raketen sprang från platsen och Malins son minns inte mycket från händelsen. När han senare kommer hem och väcker sin mamma beskriver Malin det som en chock.

– Jag höll på att svimma flera gånger när jag skulle lägga om såret. Raketen träffade bara 1½ centimeter från ögat och man tänkte mycket på vad som kunde ha hänt. 

Tänka sig för
Idag har pojken nedsatt hörsel och problem med huvudvärk som följd av raketen. Händelsen är polisanmäld och Malin Simonsson vill skicka med en uppmaning om eftertanke. 

– Det går så lätt fel. Hade inte luvan varit uppfälld hade raketen förmodligen bara snuddat honom, men nu var det inte så. Jag önskar att man kunde tänka sig för innan man gör något sådant, även om det bara är tänkt som ett skämt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista