En toalett
Foto: TT.

Olofströmsföretag nära jättekontrakt - firade med semlor

2:20 min

Igår levererade företaget Svenska Badrumsmoduler, tidigare Racks, i Olofström de första färdiga badrumsmodulerna till en kund sedan konkursen i augusti.

Om allt går vägen så kan det leda till ett kontrakt värt hundratals miljoner.

På banan igen
I oktober fick företaget nya ägare och bytte även namn och nu ska de försöka komma upp på banan igen efter konkursen.

Modulerna som företaget tillverkar är alltså färdiga badrum som man kan sätta in i ett nybygge så att badrummen på ett helt våningsplan kan bli färdigt på en timme.

Firade med semlor
Christer Carlsson som är marknadschef på Svenska Badrumsmoduler, berättar att det känns fantastiskt att ha fått tillbaka förtroendet från kunden. 

– Vi firade med semlor igår till fikat. Leveransen är viktig eftersom den kan leda till avtal över fyra år. Det skulle vara värt runt 200 miljoner, berättar han.

Mer personal behövs
Dessutom är företaget i slutfasen av förhandlingarna med ett börsnoterat företag, vilket kan leda till att de får leverera flera tusen moduler per år. 

Personalstyrkan kommer  om allt går i lås naturligt nog att behöva utökas. 

– Nu är vi sju, men inom kort kommer vi behöva vara runt 20 personer. Till hösten förhoppningsvis ännu fler, säger Christer Carlsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista