Marcus Paulsson
Marcus Paulsson Foto: Torbjörn Sunesson/Sveriges Radio

Marcus Paulsson: Karlskrona HK kan bli hela Blekinges lag

2:51 min

KHK:s klubbdirektör Charlotte Gustavsson blev förvånad över rivaliteten mellan Blekinges hockeyklubbar. Men spelaren Marcus Paulsson tror ändå att man kan bli hela länets lag.

Igår skrev lokaltidningarnas sportredaktion om att KHK måste locka mer folk på matcherna för att få ekonomin att gå ihop.

I intervjun sa KHK:s klubbdirektör Charlotte Gustavsson "När jag flyttade hit trodde jag jag att Karlskrona HK var hela Blekinges lag, men jag märkte snabbt att det har funnits en stor rivalitet mellan klubbarna. Kanske att det behövs en helt ny generation supportrar innan rivaliteten släpper"

"Det har börjat ändras"
Frågan är om Karlskrona Hockeyklubb kan bli hela länets lag och att de som brukar gå på hockey och se Olofström, Mörrum, Sölvesborg och KRIF kommer kunna känna att KHK även är deras lag och börja gå på KHK:s matcher.

– Rivaliteten är där men jag tycker det har börjat ändras. I alla fall sedan jag skrev på för Karlskrona har det gått åt rätt håll. Jag är från Mörrum, barnen spelar i Olofström och jag får höra från folk att de hoppas att vi verkligen håller oss kvar, säger Marcus Paulsson, fostrad i Mörrum Hockey men som spelar i KHK sedan snart två år.

Det borde vara positivt med ett lag i SHL

"Krävs samarbete och ödmjukhet"
Han förstår att rivaliteten var stor när klubbarna spelade i samma serie men menar att det nu borde vara en positiv grej med ett lag i SHL. Att det finns en chans för spelare att ta sig högre i länet.

– Jag är rätt säker på att det finns en chans att KHK blir hela Blekinges lag. Jag tror det kommer ta lite tid och därför är det så viktigt att vi håller oss kvar. Jag tror det behövs samarbete och ödmjukhet mellan klubbarna. Särskilt från Karlskrona, även om jag inte säger att det inte är så redan, säger Marcus Paulsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista