Östalycke servicehus i Asaum, Karlshamn.
Deltagaren Ingegerd Stam, tillsammans med fritidsledaren Marita Gill och deltagaren Bertil Lövgren. Foto: Sanne Svensson/Sveriges Radio P4 Blekinge

Betyget för Karlshamns seniorfritidsledare: Très bien!

"Utan Maritas träffar blir var och en sittande på sitt rum – och då blir dagarna långsamma"
3:08 min

Två dagar i veckan är det full fart på Östralycke servicehus i Asarum, sedan seniorfritidsledaren Marita Gills äldreverksamhet drog igång i november.

– Marita och hennes verksamhet betyder mycket här. Annars blir var och en sittande på sitt rum – och då blir ju dagarna långsamma, berättar Ingegerd Stam, som är en av initiativtagarna till att Marita Gills verksamhet drog igång på just Östralycke servicehus.

I maj presenterades Marita Gill som studieförbundet NBV:s nya fritidsledare för äldre och sedan november anordnar hon flera träffar i veckan för äldre i Karlshamns kommun.

– Jag säger som fransmännen, trés bien, berättar en av aktivitetsdeltagarna, Nils-Gunnar Nilsson. 

– Vi har sittande gympa, frågesport, tipsrundor, konsttimmar och samtal här. Jag tänker själv när jag sitter på Östralycke om några år – att jag vill att det kommer någon och berikar min dag. Jag hoppas att det är det jag gör för dem, säger seniorfritidsledaren Marita Gill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".