Tobias Larsson, ordförande i KHK.
Tobias Larsson, ordförande i KHK, menar att arbetet med klubbens policyer ligger helt i tiden Foto: Anders Lundqvist

KHK ska bli bättre på jämställdhet

"Triggat av hur samhället ser ut runt omkring oss"
3:30 min

Karlskrona hockeyklubb ska snart spela och agera under helt nya riktlinjer. Bland annat en policy om jämställdhet som inspirerats av höstens Metoo-rörelse.

Karlskrona hockeyklubb har en tuff period just nu med låga publiksiffror, tuff ekonomi och uteblivna resultat rent sportsligt för representationslaget.

Vid uppstarten
Samtidigt arbetar klubben aktivt med sina policyer, något som de gjort under en längre tid. 

– Det kommer exempelvis in fler tjejer och vi behöver veta vad vi ska jobba för jämställda löner, träningstider, resurstilldelning. Istället för att se tjejer som problemet så tittar vi på hur vi ska hantera det, säger Tobias Larsson. 

Flera skandaler
KHK har varit inblandat i fler alkoholskandaler de senaste åren. Senast då sportchefen Patric Larsson stängdes av efter att ha betett sig olämpligt på ett föreningsevenemang. 

Nu jobbar klubben på en ny och bred alkohol- och drogpolicy. 

– Allt från hur vi hanterar tobak till alkohol, nya preparat och kosttillskott ska beröras, förklarar Tobias Larsson. 

Efter idrottsprofilen
Den tredje policyn bottnar i fallet med den så kallade idrottsprofilen, som begick en mängd övergrepp mot unga idrottskillar. Nu vill KHK starta en diskussion om belastningsregister när man tar in nya tränare. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".