Entrén till Lister Härads Tingshus. Foto:Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
Stora entrén till Lister Härads Tingshus. Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio

Sölvesborgs kommun bjuder på bröllopet

Kultur- och fritidschefen: Vi vill visa upp lokalen
2:39 min

Om du funderar på att gifta dig kan det vara dags nu. Sölvesborgs kommun kommer nämligen bjuda på vigseln om du gifter dig på alla hjärtans dag och i Lister Härads Tingshus.

I ett pressmeddelande skriver kommunen att vem som helst kan ansöka om att få gifta sig i tingshuset mellan klockan 15:00 och 17:00 på alla hjärtans dag.

– Kom som ni är eller uppklädda. Kom med familjen, vänner eller bara ni två. Alla är välkomna med sina ansökningar, säger Charlotte Persson, kommunikatör på Sölvesborgs kommun.

Bjuder på buketten
För de utvalda paren bjuder kommunen på vigselförrättare, brudbukett och lokal. Efter vigseln får brudparet vigselbevis och intyg hos skatteverket.

– Det är bara att bestämma sig och ta tillfället i akt, säger Charlotte Persson.

Vill uppmärksamma tingshuset
Anledningen till generositeten är att man vill uppmärksamma Lister Härads Tingshus, som nu restaurerats och istället för tingsförhandlingar ska ha öppet för bland annat dop och vigslar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".