Exteriören till Statt nattklubb.
1 av 2
Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Extreriören till Circo i karlskrona.
2 av 2
Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Efter spritskandalen på Statt – flera krogar kan förlora tillstånd

Serveringstillståndet på Statt nattklubb utreds av kommunen. Om det blir indraget kan det påverka tillstånden på flera andra krogar i Karlskrona.

Om ägarna av Statt nattklubb fälls i den tillsynsutredning som kommunen nu inlett av deras serveringstillstånd så kan det leda till att flera krogar i Karlskrona blir av med sitt tillstånd.

– Om ägarna fälls i tillsynsutredningen så finns det anledning att öppna utredningar kring de andra serveringstillstånd som ägarna också har. Och då kommer utredningarna att baseras på samma underlag, säger Lennart Nilsson, alkoholhandläggare på Karlskrona kommun. 

Efter en konflikt på nattklubben Statt i fredags har en av ägarna blivit polisanmäld för ofredande och brott mot alkohollagen.

Mannen äger tillsammans med en medarbetare Fox & Anchor, Pinchos, och den ännu inte öppnade nattklubben Circo, och dras deras serveringstillstånd för Statt nattklubb in kan det påverka de andra uteställena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".