En polisbil sedd snett framifrån.
Den misstänkte rånaren kändes igen av personalen. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Osannolikt gripande av rånare i Asarum

1:32 min

Samtidigt som polis var i butiken och förhörde personal, kom rånaren in genom dörren och påbörjade ett tredje rån på kort tid mot mataffären i Asarum.

En smått otrolig händelse inträffade under söndagskvällen i Asarum. Samtidigt som polis var på plats för att förhöra personalen i den mataffär som drabbats av två rån kommer en man in i butiken. Detta var BLT först med att rapportera.

En av de anställda känner igen mannen som den som genomfört rånen och utbrister "Det är ju han!"

Polisen på plats kan då snabbt avbryta rånet och gripa mannen, som redan uppmanat den i kassan att lämna över pengar.

– Varje polismans dröm, säger jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad till P4 Blekinge.

Den gripne nu är misstänkt för samtliga rån som drabbat butiken den senaste tiden. Det är oklart hur stora mängder kontanter rånaren fick med sig vid de två tidigare tillfällena och om de kommer att kunna tas i beslag.

– Vi har en pågående husrannsakan just nu, säger Magnus Lautin inre befäl vid polisen till P4 Blekinge under natten mot måndagen.

Polisen kommenterar på måndagsmorgonen inget om husrannsakan. Förhör har gjorts under natten med den gripne mannen som är kvar hos polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista