Bild på Conny Berg som är vd för Coop i Karlshamn.
Conny Berg som är vd för Coop i Karlshamn berättar att de anställda mår förhållandevis bra men de är fortfarande skärrade. Foto: Privat.

Chefen: Tufft för de anställda som drabbats av flera rån

"Det går inte att vifta bort att ha utsatts för knivhot"
4:09 min

Det har varit har varit en tuff tid för personalen i Coop-butiken i Asarum efter att den tre gånger i rad har utsatts för rån. Igår greps en misstänkt rånare och personalen kan nu andas ut.

Conny Berg som är vd för Coop i Karlshamn berättar att de anställda mår förhållandevis bra men de är fortfarande skärrade. 

Skönt med ett avslut
– Jag pratade med en av kvinnorna som drabbades förra helgen och hon tyckte att det var så skönt att en misstänkt är tagen. 

På söndagen greps en misstänkt rånare på ett smått osannolikt sätt. Den misstänkte mannen försökte för tredje gången råna butiken samtidigt som polisen var där och förhörde personalen.

Det är ju inte så himla kul att ha en kniv jämte sig samtidigt som han tar pengarna. Det är inget man viftar bort i en handvändning, det är något som hänger med ett tag.

Conny Berg tycker att det är skönt att det blev ett avslut på söndagen och han hoppas den gripne är den rånare som tre gånger slagit till mot butiken. 

Fortfarande tufft för anställda som utsatts
Han berättar att trots att en misstänkt rånare nu är gripen så har flera anställda händelser att bearbetar. 

– Det är ju inte så himla kul att ha en kniv jämte sig samtidigt som han tar pengarna. Det är inget man viftar bort i en handvändning, det är något som hänger med ett tag. 

Conny Berg berättar också att säkerheten ska höjas i affären. Det blir tv-övervakning och sedan kommer ett kontantlöst system att sättas in.

Det kontantlösa systemet innebär att kunder kan betala med kontanter men att pengarna kommer att förvaras i ett slutet system så att det inte går att komma åt några pengar.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".