Polishus och skotthål i bildörr.
Arkivbild. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio och Privat

Skytteklubb sågar polisens teori om skott mot bil

1:43 min

Att den kula som träffade en bil mellan Pukaberg och Sölvesborg i helgen skulle komma från en skyttetävling förnekas av skytteföreningen själva.

I bilen som träffades av skottet fanns en familj på väg hem mot Kalmar. De märkte smällen men det var först när de var hemma som de upptäckte kulhålet i bilen. 

Polisen har jobbat med teorin att det kan handla om en kula från en jakttävling, men Johan Yngveson ordförande i Gammalstorps skytteförening som hade tävlingen tror inte det var det som hände.

– Jag ser det som helt orimligt att den kulan skulle kunna komma från någon av våra skyttar. Vi sköt inte mot vägen, vi sköt snarare från vägen. 

Med det menar Johan Yngveson att man hade ryggen mot vägen som var 30 meter bort. Själv tror han att det kan ha varit jägare. 

– Min teori är att det borde komma från en jägare eftersom vi såg jägare, hundar och skyltar runt omkring, säger Johan Yngveson. 

Polisen fortsätter med förhör och väntar på en analys av kulan som kan visa vilken sort det är och från vilket vapen. Det kan ta ett par veckor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista