Nu får abborrarna dansa runt julgranen

Fiskarna i Karlshamns hamn får äntligen fira jul. En månad för sent men gott om julgranar blev det. Julgranskulorna får de däremot stå för själva.

I dag avslutades det projekt där flera idrottsföreningar, lokala fiskeklubbar och Blekinge folkhögskola under vintern samlat in gamla julgranar som ska bli lekplatser för abborrar.

– De hänger ju upp sin rom och det finns inte så mycket växtlighet som det är just nu. Men nu ska det bli bättre för dem, säger Inge Tegvall som är vice ordförande i Mieådalens Sportfiskeklubb.

Så man kan nästan säga att de hänger upp julgranskulor i granarna?

– Ja det skulle man ju faktiskt kunna göra.

Många inblandade
Projektet leds av fiskevårdslinjen på Blekinge folkhögskola och dessutom är fiskeklubbar från området inblandade. Även lokala idrottsföreningar har varit med och hämtat upp granarna efter jul och sorterat bort dem som varit besprutade.

När allt gått bra så kan vi börja planera för nästa års insats.

Det blev stor uppslutning under lördagsförmiddagen. Ett 30-tal personer hjälptes åt med att sänka ner granarna utanför piren i Karlshamns hamn.

– Så det gick åt en väldig massa korv med bröd, säger Inge Tegvall.

– Nu när allt gått bra så kan vi börja planera för nästa års insats, så kanske det inte blir så hektiskt som det blivit nu på slutet, avslutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista