Vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i gymnasienämnden.
Daniel Berg, vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i gymnasienämnden. Foto: Niklas Eriksson/Sveriges Radio P4 Blekinge
Valet 2018

Tre socialdemokrater vill ta över efter Heléne Björklund

"Går det att tacka nej till ett sådant uppdrag?"
1:13 min

Tre socialdemokrater har fått frågan – och sagt ja – till att ta över efter kommunalrådet Heléne Björklund, som lämnar kommunpolitiken i Sölvesborg efter valet.

En av dem är Daniel Berg, som idag är vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i gymnasienämnden. De andra två är Johanna Beijer som är vice ordförande i kultur och fritidsnämnden och landstingspolitikern Annelie Rosenqvist.

Det finns de som har sagt nej till att bli Socialdemokraternas gruppledare och kandidat till kommunalrådsposten också. Roine Olsson och Hillevi Colliander som är ordförande i varsin tung nämnd vill inte och sedan tidigare har riksdagsledamoten Peter Jeppsson och barn- och ungdomsnämndens ordförande Marcus Alexandersson sagt att de inte kommer att kandidera.

Den 24 mars väljs Heléne Björklunds efterträdare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".