Nya klubbchefen: Det känns som en nyförälskelse

3:09 min

Med en bakgrund inom golfen tar Ljungbybördige Fredrik Karlsson plats som klubbchef i HIF Karlskrona.

Och det är en ny roll även för handbollsklubben när man nu rekryterat sin första klubbchef någonsin i Fredrik Karlsson, som närmast kommer från en tjänst som klubbchef på Trummenäs golfklubb.

– Jag har jobbat med golf i hela mitt vuxna liv och jag vet vad det innebär att jobba i en förening och vad en förening faktiskt kan erbjuda. Både för företag och som underhållning.

Ute och synas
Exakt hur klubbchefsrollen kommer se ut är ännu oklart, och också en roll som kommer förändras under det närmsta året.  

– Jag och ordförande Örjan Nilsson kommer tillsammans utveckla rollen. En viss del kommer vara arenaansvar, vilket kommer öka om några månader. En viss del blir evenemang och en del försäljning ute hos företag. Jag kommer givetvis också vara delaktig i laget och föreningen i övrigt, men nu i början känns det viktigast att vara ute och synas.

Nyförälskelse
Någon bakgrund inom handboll har Fredrik Karlsson inte, men ser ändå HIF Karlskrona som en nyförälskelse

– Vad gäller handbollen i allmänhet är det snarare en nytändning. Man är ju uppväxt med handbollslandslaget. Men med HIF Karlskrona i synnerhet är det en nyförälskelse som inte kommer brinna upp. 

Men någon insats på handbollsplanen har det aldrig blivit. 

– Nej, man behöver vara starkare än vad jag är för det.

Du får nöja dig med att bli klubbchef? 

– Jajamen, och det är inte illa. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista