omklädningsrum
1 av 2
Stölderna i omklädningsrummen på Rosenholm har varit kända i minst en månads tid. Foto: FREDRIK PERSSON / TT
Daniel Lundstedt, fritidssamordnare på Karlskrona kommun hoppas att stölderna på Rosenholm kommer upphöra till följd av de nya koderna till omklädningsrummen.
2 av 2
Daniel Lundstedt, fritidssamordnare på Karlskrona kommun hoppas att stölderna på Rosenholm kommer upphöra till följd av de nya koderna till omklädningsrummen. Foto: Anders Lundqvist

Stölderna på Rosenholm – ingen nyhet för kommunen

3:57 min

Flera föreningar har blivit av med allt från ytterkläder och skor till mobiler från vad de trott varit säkra omklädningsrum på Rosenholmsområdet i Karlskrona.
 
Vissa föreningar drabbades för en månad sedan och andra så sent som i helgen.

– Vi fick information att det hade hänt tråkigheter i helgen och att det hade kommit in en polisanmälan, säger Daniel Lundstedt som är fritidssamordnare på kultur och fritidsförvaltningen. Han kan inte säga hur länge problemen pågått, men nu har åtgärder vidtagits.

– Vi har bytt koder till omklädningsrummen, säger han.

Mats Mattisson som är kultur- och fritidschef på Karlskrona kommun säger att man för en månad sedan bytte ut koden till ytterdörren men det har alltså inte räckt.

– Tyvärr har det fortsatt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista