En porträttbild på en glad Patrik Hansson
Patrik Hansson bjuder in Försvaret till möte för att lösa hotande skolflytt i Karlskrona. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Valet 2018

Kommunalråd hoppas möte löser hotande skolflytt

1:48 min

Bullernivån på Försvarets övningsområde i Rosenholmsområdet i Karlskrona kan tvinga friskolor i området att flytta till halvårskiftet då deras tillfälliga byggloven går ut. Kommunalrådet bjuder nu in Försvaret till möte för att hitta en lösning.

Nu vill Karlskronas kommunalråd Patrik Hansson (S) få till ett möte med Försvarsmaktens högkvarter för att hitta en långsiktig lösning i Rosenholmsområdet och på tisdagen har han skickat ett brev med en förfrågan om ett möte. Först med berätta detta var SVT nyheter Blekinge

– Vi behöver nu få sätta oss med rätt person eller personer i Försvarsmakten för att reda ut vilka lösningar finns, säger Patrik Hansson.

Patrik Hansson menar om man nu landar i att det inte går att ha kvar skolorna på Rosenholm, så måste kommunen får klart för sig hur tidslinjen för en flytt ser ut.  

–Det gäller att inte få någon panik, för att flytta någon verksamhet till halvårsskiftet är inte praktiskt hanterbart. 

Patrik Hansson förväntar att fastighetsägaren förlänger de tillfälliga byggloven och att kommunen tillsammans med Försvarsmakten parallellt hittar en långsiktig lösning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista