Sändningsavbrott

Nu hörs P4 Blekinge åter i Karlskrona

1:17 min

På grund av ett strömavbrott i Karlskrona under fredagsmorgonen blev vår sändarmast på Bryggareberget utan ström – och det var tyst i radion i cirka 25 minuter.

– På grund av att sändarmasten blev utan ström gick vi inte ut över Karlskrona, däremot hördes vi på webben och vi tror att vi hördes på Karlshamnssändaren också, berättar Malin Hjulström, tekniker på P4 Blekinge. 

Teracoms reservkraft på Bryggareberget, där Karlskronasändaren står, visade sig inte fungera. Egentligen ska ett reservsystem kicka in när strömmen går – men för första gången i mannaminne hände inte det. 

Det här är extremt ovanligt.

– Jag har pratat med kollegor som har jobbat här i många år och de säger att det här är extremt ovanligt. Vissa av dem har inte ens hört talas om att det har hänt tidigare, säger Per-Ola Classon,  driftschef på Teracom, som ansvarar för radiomasten i Karlskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista