Flera förslag om Jämjö efter skolmöte

2:39 min

Uppåt 60 personer kom på onsdagkvällens möte om den dåliga miljön på Kyrkskolan i Jämjö. Bland annat bildades en arbetsgrupp på 10-12 personer och man beslöt att driva flera frågor kring skolan.

– Vi var ca 50-60 personer blandat med föräldrar och andra intresserade som bor i Jämjö eller i närområdet, säger Linda Åkesson, som är talesperson för den nybildade arbetsgruppen Ny skola i Jämjö, när P4 Blekinge når henne direkt efter mötet avslutats.

P4 Blekinge har tidigare rapporterat om hur bland andra föräldrar till elever på skolan protesterat mot den dåliga miljön på skolan. Nyligen drogs en namninsamling igång och en facebookgrupp i protest mot den dåliga miljön på Kyrkskolan.

Under onsdagskvällen hölls ett möte om skolan.

– Vi ska bjuda in våra tjänstemän och politiker för att få veta hur de tänker, säger Åkesson.

Vidare beslöt man att fokusera på främst två frågor.

– Den första frågan vi drivit är arbetsmiljön som är till hösten på Kyrkskolan. Där har vi önskat någon form av modul eller paviljong för att utöka lokalerna helt enkelt.

– Den andra frågan vi driver är JKC (Jämjö KunskapsCenter) som var med i skolöverenskommelsen redan 2012, säger hon. Den här frågan skjuts framåt hela tiden. Då vill vi driva den nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista