Daniel Christopher Kawesi, Gertrude Mpande Nansukusa  och Samuel Miiro från Nansana i Uganda.
Daniel Christopher Kawesi, Gertrude Mpande Nansukusa och Samuel Miiro u fullmäktigesalen i Ronneby. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Delegation från Uganda besöker Ronneby

3:42 min

Just nu besöker en delegation från Uganda Ronneby för att bland annat lära sig med om kommunens arbete med jämställdhet och integrering.

Besöket i Ronneby görs via organisationen internationellt centrum för lokal demokrati och förutom Ronneby blir det alltså besök i Lund och redan har man hunnit med att besöka Malmö.

Gertrude Mpande Nansukusa som är personaladministratör i Nansana kommun i Uganda är imponerad hur kvinnor tar plats i det svenska samhället jämfört med situationen i Uganda.

– När vi besökt myndigheter här så har kvinnor ofta topposter och andelen kvinnor som har ett jobb är avsevärt mycket högre här än i Uganda, konstaterar Gertrude, som hoppas att man hemma i Nansana kan få användning för de många intrycken från sitt besök i bland annat Ronneby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".