Musikhjälpen återvänder till Skåne – Lund blir värdstad

10-16 december finns #mh18-glasburen i Lund. "Det är extra roligt att komma till en så levande studentstad som Lund", berättar Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Nu hoppas vi att alla studenter och Lundabor sluter upp i december.

– Vi är så himla glada över att få åka till ännu en ny stad med Musikhjälpen. Och extra roligt är det att komma till en så levande studentstad som Lund! Nu hoppas vi att alla studenter och Lundabor sluter upp i december, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Årets upplaga av Musikhjälpen är nummer 11 sedan starten 2008, och för varje år har publikens engagemang bara ökat. 2017 startades hela 586 000 engagemang över hela landet. SVT:s projektledare Pär Nordahl avslöjar att en dialog har förts med Lund under några år.

Det är också roligt att vara tillbaka i Skåne, senast var i Malmö 2012.

– Vi är glada att vi nu har lyckats få det att hända. Det är också roligt att vara tillbaka i Skåne, senast var i Malmö 2012. Musikhjälpen är ett projekt som vi i väldigt hög grad gör tillsammans med vår värdstad och dess invånare, säger Pär Nordahl.

Årets tema och vilka som programleder #mh18 avslöjas i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista