Nu startar årets sparrissafari utanför Karlskrona

3:27 min

I helgen är det dags för Kustvägens sparrissafari – en 25 kilometer lång väg från Torhamn, längs Blekinges östkust, till Kristianopel.

Vägen kantas av såväl kulinariska som andra upplevelser när näringsidkare, privatpersoner och smahällsföreningar spänner musklerna för att visa allt vad trakten har att erbjuda.

Vid starten för 11 år sedan var de fyra deltagare. I år är de omkring 50.

– Från början trodde jag inte på den här idén. Jag trodde kanske att det skulle komma någon granne eller så. Men redan första året – när vi bara var fyra deltagare – så kom det ett antal hundra besökare. Förra året kom det omkring 3000-4000 besökare under lördag och söndag, berättar sparrisbonden Anders Olsson, som också är en av grundarna till evenemanget.

Från början låg fokus på sparris, vad är tyngdpunkten i dag?

– Det är en blandning av allt. Natur, kultur, mat och allt annat som tillhör livet, säger Anders Olsson.

– Nytt för i år är att vi kommer ha en ganska stor konstutställning med sju olika konstnärer i Kristianopel. Och förra årets rally med Blekinge Classic Car Club gör en comeback i år igen, säger Liselott Skårner, från samhällsföreningen i Kristianopel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista