sweden rock

Festivalbesökarna får gott betyg av polisen

1:10 min

Polisen ger festivalbesökarna på Sweden rock tummen upp. För att ha varit över 30 000 besökare på festivalen så tycker polisen att de har varit förhållandevis få ärenden.

– Om man tänker på hur mycket folk det varit i området så är det ett mycket bra facit, säger Mikael Persson inre polisbefäl i Kristianstad. 

Men det har såklart hänt en del. En man har anhållits misstänkt för sexuellt ofredanden av en 16-årig flicka inne på festivalområdet.

Polisen har också jobbat med grov organiserad brottslighet, det har upprättats ett antal anmälningar om bland annat narkotikarelaterade brott i Hell Angels och Bandidosmiljön, skriver polisen på Facebook.

Det har även varit några enstaka misshandelsfall, rattfyllor och biljettbedrägerier på festivalen.

På lördagen berättade vi också att det varit ett 40-tal stölder från campingplatser i området.

Under natten till söndagen larmades polisen om att en personbil tappat en husvagn på E22 vid Sölvesborg. Men när polis kom fram så hade bilföraren fått tag i sin husvagn och hunnit försvinna från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista