VÄJNINGSPLIKT
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Ändrad väjningsplikt i Svängsta

0:26 min

Många trafikanter i Svängsta kör fel i korsningen mellan väg 126 och Holländarevägen och därför ändras nu väjningsplikten.

Väjningsplikt införs norrifrån från Holländarevägen mot väg 126 från och med fredag.

Med en förändring av väjningsplikten hoppas man kunna sätta stopp på felkörningarna, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

– Väjningsplikten i korsningen ändras från och med den 15 juni, vilket vi hoppas ska förenkla för trafikanterna att välja rätt väg, säger Trafikverkets samhällsplanerare Veronika Sörvik.

Väg 126, som går igenom Svängsta, fortsätter efter korsningen väg 126/Holländarevägen i en vänstersväng ut ur samhället. I korsningen har norrgående trafik hittills haft väjningsplikt, vilket av vissa trafikanter har tolkats som att de därefter ska fortsätta rakt fram på Holländarevägen.

– Holländarevägen smalnar så småningom av, vilket gjort det problematiskt för tung trafik. Den tunga trafiken som kört fel har också lett till störningar för de boende utmed vägen, säger Veronika Sörvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".