Uppemot 60 blekingar på brandfärjan

Det finns alltså mellan 50 och 60 personer från Sturköskolan och Jendelskolan i Jämjö ombord på den brandhärjade passagerarfärjan Princess of Scandinavia. Det är två niondeklasser på skolresa, med lärare och en rektor.
Fartyget går för egen maskin mot Kristiansand i Norge, dit den väntas under lördagkvällen. Det har också förekommit uppgifter om att färjan skulle omdirigeras till Göteborg. Men det är ännu oklart tidigt på lördageftermiddagen. Det har upprättats krisgrupper på både Sturköskolan och Jendelskolan i Jämjö. Även kommunens krisgrupp står i beredskap. För oroliga anhöriga finns det tre telefonnummer där man kan få information - det är följande Karlskronanummer 304009, 304012 och 304049. Ingen har kommit till skada fysiskt, men flera passagerare har chockats av händelserna kring branden. Enligt uppgifter från krisgruppen på Jendelskolan har dock inga blekingeungdomar fått några chockskador.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".