Två händer möts och hålls.
Blekinge har ännu inget eget Hospice med palliativ specialistvård. Insamlingsstiftelsen Att Leva Livet Ut, har käpat i sex år men nu orkar medlemmarna inte längre. Foto: Hasse Holmberg / TT

Trötta hospice-kämpar tar paus

3:50 min

Det har blivit många nej för insamlingsstiftelsen Att leva livet ut. Nu tar styrelsen en lång paus men de hoppas ändå på ett hospice i framtiden.

Medlemmarna i insamlingsstiftelsen Att leva livet ut, med säte i Karlshamn, har kämpat för att Blekinge ska få ett eget hospice. De menar att det finns ett behov av specialistvård för patienter som befinner sig i livets slutskede.

Vi behöver vila för att orka ta nya tag framöver

Men sedan starten 2012 har det blivit så många nej från politikerna att gruppen inte orkar fortsätta längre. De lägger arbetet på is men hoppas på en fortsättning längre fram.

– Det är tråkigt men vi känner att vi måste ta en paus nu, vi är trötta säger stiftelsens grundare Anna Ardegård.

Hon och de övriga i styrelsen menar att det fortfarande finns mycket att jobba med och det kommer de att göra på något sätt.

– Just nu behöver vi vila för att orka ta nya tag framöver, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista