Räddningstjänst västra Blekinge Brandbil Brand
Bilden från branden är från en tidigare brand i sommar. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Stor brand i kycklingstall i Norje är släckt

1:51 min

Branden i en tom ladugårdsbyggnad intill E22 vid Ekbacken i Norje är släckt. Larmet kom vid 05.30 på fredagen och under förmiddagen pågår eftersläckning.

Efter att ha arbetat hela morgonen fick räddningstjänsten så småningom kontroll på branden och lyckats begränsa den till en del av den stora byggnadens yta på 40 gånger 100 meter.

– Det skulle ha funnits 32 000 kycklingar i stallet, men leveransen var som tur är satt till på måndag, säger Peter Jönsson, räddningsledare på plats. 

Styrkor från Karlshamn, Sölvesborg och Mjällby jobbar på platsen håller på fredagsförmiddagen på med eftersläckningsarbete.  

Enligt Robin Linde som är räddningschef i beredskap har varken djur eller någon människa kommit till skada.

Taket har rasat in i den del av byggnaden som brunnit. Räddningstjänsten sa först att branden kan ha startat i en flispanna i byggnaden. Men senare sa räddningsledaren på plats att det är för tidigt att säga hur branden har startat.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".