Johan Broman, programledare för Fiskedestination ser fram emot att pröva fiskelyckan i Blekinge.
Johan Broman, programledare för Fiskedestination ser fram emot att pröva fiskelyckan i Blekinge. Foto: Anders Lundqvist

Blekinges sportfiske blir del av fiskeprogram

4:40 min

Fem avsnitt av TV4:s fiskeprogram, Fiskedestination, kommer att spelas in i Blekinge, ett avsnitt per kommun.

Efter dagens möte mellan Visit Blekinge, näringslivscheferna från Blekinges fem kommuner samt programledaren Johan Broman står det klart att fem avsnitt av Fiskedestination kommer att spelas in i Blekinge.

– Jag har fått lite smak på Blekinge sedan tidigare. Jag har varit här någon gång och filmat lite gäddfiske i Eriksberg, säger Johan Broman som är programledare av Fiskedestination.

Alla fem kommuner kommer att på något vis vara inblandat, men exakt var och hur inspelningarna kommer att ske är fortfarande oklart.

– Det blir ett avsnitt per kommun. Vi håller på att titta på var det blir, vi är ganska säkra på att det blir lite laxtrolling, lite havsöring på kusten och det blir helt säkert en sväng gäddfiske i Eriksberg, säger han.

Egentligen hade produktionen redan kunnat varit på gång, men det varma vädret ställer till det även för sportfiskarna.

– Vi skulle egentligen kunna börja nu, men det är ju en rekordvarm sommar i sommar och det ställer till det fiskemässigt. Fisken har svårt att leva nu, de äter inte riktigt, säger Johan Broman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista