Valet 2018 i Blekinge

Feministiskt initiativ hoppas på framgångar i Ronneby

4:26 min

Så sent som förra året startades en lokalavdelning för Feministiskt initiativ i Ronneby men trots det tror Gudrun Schyman att partiet är redo för lokalt ansvar.

I dag påbörjade Feministiskt initiativ sin valturné och först ut var Ronneby där partiet förra året fick 0.07 procent av rösterna. Men trots att partiet är litet och nystartat på lokal nivå så tror en av partiledarna, Gudrun Schyman, att partiet är redo för kommunfullmäktige.

– Partiet har ju funnits i tolv år och har ju ställt upp i val både till riksdagen, till regioner och till kommuner. Vi har mycket erfarenheter att vila på som Feministiskt initiativ här i Ronneby kan använda sig av, säger Gudrun Schyman.

Trots partiets storlek så tror partiledaren Gudrun Schyman att det finns goda möjligheter för partiet att påverka, förutsatt att de kommer in i kommunfullmäktige i Ronneby.

– Så fort ett parti får en plats i fullmäktige så har man alltid möjligheten att också lägga förslag, skriva motioner, interpellationer och ställa den politiska ledningen till svars, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista