Lantbrukarna står framför en av banderollerna där det står att nya E22 kommer att sänka grundvattnet.
Bengt Jönsson (KD) och lantbrukaren Markus Karlström visar upp protestbanderollerna. Foto: Sanne Svensson/Sverige radio

Nya protester mot nya dragningen av E22

1:08 min

Lantbrukarnas protesterna mot den nya E22:an mellan Lösen och Jämjö fortsätter. Nu sätter lantbrukarna tillsammans med KD upp stora protestbanderoller längst nuvarande E22.

– På banderollerna står bland annat "Asfalt eller mat? Vi berättar att ytor motsvarande 130 fotbollsplaner kommer att asfalteras. Att grundvattennivån kommer att sänkas med 7,4 meter och att folks brunnar kommer att sina, säger lantbrukaren Markus Karlström.

På torsdagseftermiddagen samlades han och flera andra lantbrukare på Ramdalaslätten för att presentera banderoller som ska uppmärksamma allmänheten på vilka konsekvenser dragningen av den nya vägen kommer få.

– Folk måste förstår hur illa detta är och även politikerna i Karlskrona och Region Blekinge måste förstå vilka konsekvenser Trafikverket ställer till med, säger Markus Karlström.

Trafikverket har tidigare sagt att de trafikproblem som idag finns på sträckan inte går att lösa utan att offra åkermarken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".